> Akce > Rok 2014 > IV. ročník celostátního specializovaného miniveletrhu poutních míst

IV. ročník celostátního specializovaného miniveletrhu poutních míst

Naše poutní místo bude prezentováno na IV. ročníku celostátního specializovaného miniveletrhu poutních míst. Jedná se o komplexní přehlídku především českých a moravských poutních míst, ale také vybraných lokalit sousedních států a dalších subjektů, které se jakýmkoliv způsobem podílí na vytváření poutní turistiky.

Miniveletrh bude probíhat od pátku 11. 4. do soboty 12. 4. vždy od 10 – 17. hodin v Muzeu Kroměřížska na Velkém náměstí, přičemž oficiální zahájení proběhne v 11. hodin za účasti olomouckého arcibiskupa Mons. Jana Graubnera. Tento ročník Poutních dnů v Kroměříži je navíc rozšířen o odborný workshop s názvem „Pouť po zelené aneb jak využít duchovního a přírodního rozměru poutních míst k jejich prezentaci a propagaci“.

V rámci Poutních dnů v Kroměříži kromě poutní slavnosti a miniveletrhu proběhnou i další akce, jako poutní jarmark lidových řemesel na Velkém náměstí, speciální prohlídky Arcibiskupského zámku a zahrad za zvýhodněné vstupné, expozice Muzea Kroměřížska, kulturní program na Velkém náměstí a mnoho dalšího. Co se týče zvýhodněného vstupného, jedná se o 50% slevu na trasu VIA UNESCO (prohlídka Arcibiskupského zámku, věže a Květné zahrady) po doložení obrázku Panny Marie, který obdržíte v chrámu sv. Mořice. Slevu můžete uplatnit v pátek, v sobotu i v neděli.

Lubomír Hnilica

 

 

© 2006–2021 Římskokatolická farnost Štípa 
správce stránek: Tomáš Bobál