> Akce > Rok 2011 > Koncert polského orchestru Baltic Neopolis Orchestra

Koncert polského orchestru Baltic Neopolis Orchestra

9. října 2011 v 17.30 hodin, Štípa, poutní chrám Narození Panny Marie
Pořádá Filharmonie Bohuslava Martinů v rámci mezinárodního hudebního festivalu Harmonia Moraviae

Komorní orchestr
Baltic Neopolis Orchestra, Polsko

Program:

Romuald Twardowski: Triptych o sv. Marii
Georg Philipp Telemann: Koncert pro violu a smyčcový orchestr
Giacomo Puccini: Chryzantémy
Ilja Zeljenka: Musica slovaca
Mieczysław Karłowicz: Serenáda op.2

Sólista: Pavel Březík, viola, ČR
Dirigent: Jan Jakub Bokun, Polsko

 

Orchestr Baltic Neopolis orchestra, který vznikl v roce 2008 v polském Štětíně a sdružuje mladé vynikající hráče, má ve svém repertoáru skladby od baroka až po 21. století, nejen hudbu vážnou, ale také přesahující do dalších hudebních žánrů. Od roku 2010 vystupuje v rámci vlastní abonentní řady koncertů ve Štětínské filharmonii. Velmi zajímavou osobností je i mladý dirigent Jan Jakub Bokun, který s orchestrem dlouhodobě spolupracuje. Vystupoval po celé Evropě, Severní a Jižní Americe a Asii. Svá studia dirigování dokončil na Vratislavské hudební akademii, jeho dalšími učiteli byli také např. David Zinman, Jorma Panula a David Robertson, zdokonaloval se u Kurta Masura a Jamese Levina na Verbier akademii ve Švýcarsku. Jako sólista večera vystoupí první violista Filharmonie B. Martinů Pavel Březík.
Tento koncert je v rámci 9. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Harmonia Moraviae, který pořádá Filharmonie Bohuslava Martinů.

 

Pavel Březík, který pochází ze Zlína, působí jako sóloviolista orchestru Filharmonie Bohuslava Martinů a je absolventem kroměřížské Konzervatoře P. J.
Vejvanovského a HAMU v Praze. Je vítězem Mezinárodní violové soutěže o Cenu Beethovenova Hradce a finalistou Mezinárodní violové soutěže J. Brahmse v Rakousku. Kromě sólového a orchestrálního hraní se také věnuje pedagogické činnosti na Konzervatoři v Kroměříži.

 

Cena vstupenky je 100,- Kč.
Vstupenky je možné zakoupit před koncertem.

Více informací také na stránkách FBM:

http://www.filharmonie-zlin.cz/page/69104.harmonia-moraviae-2011/

 

© 2006–2021 Římskokatolická farnost Štípa 
správce stránek: Tomáš Bobál