> Akce > Rok 2008 > Kouzlo varhan 2008 - 2. koncert

Kouzlo varhan 2008 - 2. koncert

Pozvánka

Vážení, dovolte abychom Vás co nejsrdečněji pozvali na letošní 2. varhanní koncert z cyklu "Kouzlo varhan". Koncert se uskuteční v neděli 22. června v 17:30 v poutním chrámu Narození Panny Marie ve Štípě.
Kromě varhanních skladeb zazní také skladby pro trubku a sólový zpěv. Varhany v poutním chrámu Narození Panny Marie procházejí náročným a nákladným restaurováním. A právě koncerty "Kouzlo varhan" mají upozornit na toto restaurování. Snahou je aby koncerty byly vždy zajímavé a to nejen výběrem skladeb, ale také interpretem nebo přizvaným hostem. Byli jsme velmi rádi, že v minulosti naše pozvání přijal jeden z nejlepších varhaníků současnosti Doc. Jaroslav Tůma. Více o tomto koncertě naleznete ZDE. Po po skončení tohoto koncertu bude šance se jít podívat na kůr a varhany si prohlédnout.

Program

1. G.F. Händel – Let the bright Seraphim (Samson)
2. F.X. Brixi – Preludium F dur
3. P.J. Vejvanovský – Sonata Vespertina
4. J. Zach – Preludium a fuga c moll
5. A. Vivaldi – Domine Deus
6. G.Ph. Telemann – Sonata F dur
7. J.K. Vaňhal – Fuga C dur
8. G.F. Händel – Lascia ch´io pianga (Rinaldo)
9. J.S Bach – Nun komm der Heiden Heiland (Chorální předehra)
10. J.S Bach – Jauchzet, Gott in allen Landen
11. J. Pezelius – Sonatina B dur

Účinkující

Jiří Šon, narodil se v roce 1987 ve Zlíně. Na varhany hraje od svých 12-ti let. Na Konzervatoři P. J. Vejvanovského v Kroměříži studuje posledním rokem varhany u prof. Ester Moravetzové a improvizaci u prof. Ladislava Moravetze. Ve studiu varhan bude od letošního školního roku pokračovat na JAMU v Brně. Vyučuje na ZUŠ v Malenovicích, působí jako varhaník ve Vizovicích, je korepetitorem chrámového sboru ve Slušovicích a příležitostně spolupracuje se zlínským pěveckým sborem Dvořák.

Kateřina Hájková, nar. 1975 ukončila studium Brněnské Konzervatoře roku 1995. Dalších deset let soukromně studovala u sólistky národního divadla v Brně paní Natálie Romanové a v současné době studuje u slovenské pěvkyně, nyní profesorky Kroměřížské Církevní konzervatoře paní Emílie Chudovské. Kromě pedagogické činnosti (ZUŠ, Holešov) se věnuje koncertní činnosti. Specializuje se na renesanční a barokní hudbu, spolupracuje také na duchovních varhanních koncertech, klasické i soudobé hudby. Pravidelně vystupuje s písněmi G.Gershwina na koncertech Holešovského Jazz bandu.

Petr Jurášek, narozen v roce 1986 ve Zlíně. Hudebního vzdělání se mu dostalo nejprve na ZUŠ ve Zlíně a později na konzervatoři P.J. Vejvanovského v Kroměříži, ve třídě MgA. Lázara Cruze. Aktivně se účastní mnoha mistrovských kurzů ve hře na trubku. Vedle sólové interpretační činnosti působí jako hráč v komorních žesťových souborech a také jako pedagog na hudební škole ve Zlíně.

Jindřich Ponížil, absolvent Konzervatoře Pavla Josefa Vejvanovského v Kroměříži z trumpetové třídy prof. Lázara Cruze, svá studia ukončil v roce 2006. Nyní působí jako pedagog hry na dechové nástroje na ZUŠ Morava Zlín a také jako sólo trumpetista Velkého dechového orchestru Zlín a swing – bandového orchestru Avion Zlín. Mimo to, se intenzivně věnuje interpretaci moravské folklorní hudby.

Plakát

Plakát pro tisk - formát pdf.

© 2006–2021 Římskokatolická farnost Štípa 
správce stránek: Tomáš Bobál